• Handtaal

Handtaal

 

Je handen spreken duizend en een woorden. Hou geef je OK aan zonder woorden, juist ja, gewoon door je duim op te steken. Facebook heeft het zelfs tot icoon gemaakt van alles wat OK is. Een ander praktijk voorbeeld is op de vraag hoeveel ijsjes je vriend moet bestellen en jij net buiten gehoorafstand staat. Je steekt je vingers op met het aantal benodigde ijsjes. Je verteld hem de hoeveelheid met handtaal.

 Geliefden laten de handen een eigen taal spreken. Vanaf de eerste aanraking gaan de handen rond en blijven ze met de geliefde spelen zodat beiden weten, jij bent van mij. De toeschouwer weet nu, die horen bij elkaar. De handen hebben gesproken. De taal is duidelijk.

Maar wat als de handen beschadigd zijn? Je voelt je gehandicapt en plotseling besef je het belang van de handtaal. Is het je wel eens opgevallen dat je ook naar de handen kijkt als je iemand ontmoet? Zijn de handen schoon, goed verzorgd, worden er nagels gebeten en wat word er mee gedaan. Je weet instinctief dat iemand die handen wringend voor je staat vol is van de zenuwen en mogelijk zich niet op z’n gemak voelt.

 Een ander belangrijk aspect van handtaal is het bekende handen schudden. Bijna overal ter wereld schudden mensen elkaar de hand. Iedereen ontwikkeld een eigen greep. Jouw handgreep is net als je DNA, uniek voor de persoon. De taal die de hand van de andere persoon spreekt geeft je veel informatie over die persoon. Sommige mannen hebben de booncrusher shake, ze proberen je hand als het waren tot gruist te verpulveren. Je kent ook wel de zweethand, het slappe handje of de vishand. Allemaal verschillende manieren die ook iets zeggen over de persoon. Tijdens mijn consulten geef ik hier vaak advies over. Handtaal is een onderdeel van Handzaken.

 Arnaud van der Veere, Handtherapeut

#hand #pijn #blessure #pols #vinger #ellenboog #slijtage #RSI #stress #typen #handwerk 

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Handtaal

  • Brand: Force One
  • Product Code: Handtaal
  • Availability: In Stock
  • € 15.00

  • Ex Tax: € 15.00

Tags: Handtaal #hand #pijn #blessure #pols #vinger #ellenboog #slijtage #RSI #stress #typen #handwerk